Pinterest
Perched on the podium, the upper two levels are clad in a white stained wood

Perched on the podium, the upper two levels are clad in a white stained wood

The use of large windows underlines a constant connection between the interior and nature, including the lake and the forest

The use of large windows underlines a constant connection between the interior and nature, including the lake and the forest

This home appears to grow like a tree, with rooms that branch out over the surrounding hillside

This home appears to grow like a tree, with rooms that branch out over the surrounding hillside

The house is sited on the southern end of the existing terrace, where the previous house was located

The house is sited on the southern end of the existing terrace, where the previous house was located

There’s playful manipulation of perspective and perception throughout the home

There’s playful manipulation of perspective and perception throughout the home

Contemporary house with stone and cedar

Contemporary house with stone and cedar

Large decking areas and floor to ceiling windows ensure the water is always in view

Large decking areas and floor to ceiling windows ensure the water is always in view

This home has no front entry. Instead, there are several ways to enter and exit the house

This home has no front entry. Instead, there are several ways to enter and exit the house

The kitchen, dining and lounge area is large, open and fully connected

The kitchen, dining and lounge area is large, open and fully connected

Dark vertical timber cladding and a soft grey roof help the house rest amongst the bush

Dark vertical timber cladding and a soft grey roof help the house rest amongst the bush

This home is in the perfect location for both active and relaxing holidays, with ample accomodation and facilities

This home is in the perfect location for both active and relaxing holidays, with ample accomodation and facilities

The home is covered in the same red cedar wood found in the surrounding forest

The home is covered in the same red cedar wood found in the surrounding forest

Even the smallest room in the home has spectacular views of the forest

Even the smallest room in the home has spectacular views of the forest

A continuous window and open floor plan allow the owners of this home to stay in touch with their dogs

A continuous window and open floor plan allow the owners of this home to stay in touch with their dogs

Especially interesting was the notion of the bush shack as informed by urban sensibilities – how to live in relative though stripped back comfort

Especially interesting was the notion of the bush shack as informed by urban sensibilities – how to live in relative though stripped back comfort


More ideas

Stacked boxes form Bengo Studio’s towering Tree House… dezeen

Gallery of Moetapu Beach House / Parsonson Architects - 19

Gallery of Moetapu Beach House / Parsonson Architects - 19

Large decking areas and floor to ceiling windows ensure the water is always in view

Gallery of Moetapu Beach House / Parsonson Architects - 10

Gallery of Moetapu Beach House / Parsonson Architects - 10

Image 21 of 29 from gallery of Moetapu Beach House / Parsonson Architects. Photograph by Paul McCredie

The home is covered in the same red cedar wood found in the surrounding forest

The home is covered in the same red cedar wood found in the surrounding forest

Qiyunshan Tree House  by  Bengo Studio - China

Qiyunshan Tree House by Bengo Studio - China

Image 11 of 22 from gallery of The Qiyun Mountain Tree House / Bengo Studio. Photograph by Chen Hao

Gallery of The Qiyun Mountain Tree House / Bengo Studio - 11

Image 11 of 22 from gallery of The Qiyun Mountain Tree House / Bengo Studio. Photograph by Chen Hao

Parsonson Architects Design a Stunning Contemporary Home in Marlborough, New Zealand

Parsonson Architects Design a Stunning Contemporary Home in Marlborough, New Zealand

This home has no front entry. Instead, there are several ways to enter and exit the house

This home has no front entry. Instead, there are several ways to enter and exit the house

A continuous window and open floor plan allow the owners of this home to stay in touch with their dogs

A continuous window and open floor plan allow the owners of this home to stay in touch with their dogs

The kitchen, dining and lounge area is large, open and fully connected

The kitchen, dining and lounge area is large, open and fully connected

This contemporary living room has a corner sofa that wraps around the space, and black framed windows let plenty of natural light into the room and provide views of the landscape outside.

This House In Vermont Is Covered In Re-Purposed Snow Fencing

This contemporary living room has a corner sofa that wraps around the space, and black framed windows let plenty of natural light into the room and provide views of the landscape outside.

The project purposefully projects a minimal elevation to the public street side and an engaging, contemporary open elevation to the private hillside

The project purposefully projects a minimal elevation to the public street side and an engaging, contemporary open elevation to the private hillside

With respect to the land, environment considerate house by Scott Architects

With respect to the land, environment considerate house by Scott Architects

Traditional boundaries between the built structure and its surroundings are purposefully blurred, so that the family can experience the site and nature. Image: 5

Traditional boundaries between the built structure and its surroundings are purposefully blurred, so that the family can experience the site and nature. Image: 5

The site is on a hill, surrounded by State forests and with views to the north, east and west across the valley

The site is on a hill, surrounded by State forests and with views to the north, east and west across the valley