Explore these ideas and much more!

Explore related topics

"Pelikaan "Symbool Portugese Gemeente Amsterdam.

Ik heb bovenstaande video gekozen omdat deze de situatie van Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog schetst. Dit is wat ik gemist heb in het verhaal. Ik hoopte meer te weten te komen over de situatie in de steden, maar dat was niet het geval.

"Amstelveld" Joods Amsterdam

Amsterdam Staalstraat 1900

Stichting Uilenburgersjoel stelt zich ten doel het doen herleven van een actief Joods cultureel en sociaal leven in het centrum van de oude Joodse buurt van Amsterdam. De stichting biedt een hiervoor platform en wil tevens bijdragen aan de herinnering van de grote Joodse aanwezigheid in de oude Joodse buurt in het verleden en de continuïteit van Joods Amsterdam in het heden en de toekomst verder te borgen.

Gerzon in de Kalverstraat (1927)

Portugese Synagoge Amsterdam

Op dit plaatje is te zien hoe de Duitsers de bezittingen van de joden innamen. De Duitsers verplichtten de joden om hun spullen in te leveren.

1950’s. A view of the Plancius building at the Plantage Kerklaan in Amsterdam. The Plancius building dates from 1876. The initiative for the construction of the building came from the Jewish choral Oefening Baart Kunst. The property successively served as music temple and society, function room complex and, nearly 80 years, as a garage. Since 1999 it houses the Dutch resistance museum. #amsterdam #1950 #PlantageKerklaan #Plancius

Pinterest • The world’s catalogue of ideas
Search