Explore these ideas and much more!

Explore related topics

"Pelikaan "Symbool Portugese Gemeente Amsterdam.

"Pelikaan "Symbool Portugese Gemeente Amsterdam.

Afbeeldingsresultaat voor joodse buurt amsterdam

Afbeeldingsresultaat voor joodse buurt amsterdam

jodenbuurt amsterdam - Google zoeken

jodenbuurt amsterdam - Google zoeken

Huis de Pinto uit 1680 - St Antoniesbreestraat. Restauratie	1975. Het verwaarloosde gebouw werd in de jaren 60 bedreigd door sloop. Het huis is genoemd naar de familie De Pinto, een rijk Joods-Portugees geslacht van kooplieden en bankiers. Het komt bijna nooit voor dat een rijk huis als dit in een straat staat in plaats van op een gracht. Het huis is ouder dan de voorgevel en is gebouwd in circa 1605/06 voor Jan Jansz. Carel (1545-1616), één van de eerste bewindhebbers van de VOC.

Huis de Pinto uit 1680 - St Antoniesbreestraat. Restauratie 1975. Het verwaarloosde gebouw werd in de jaren 60 bedreigd door sloop. Het huis is genoemd naar de familie De Pinto, een rijk Joods-Portugees geslacht van kooplieden en bankiers. Het komt bijna nooit voor dat een rijk huis als dit in een straat staat in plaats van op een gracht. Het huis is ouder dan de voorgevel en is gebouwd in circa 1605/06 voor Jan Jansz. Carel (1545-1616), één van de eerste bewindhebbers van de VOC.

Jewish Amsterdam,Art Judaica,Max Liebermann,Jewish Art

Plaquette Hervormde kweekschool - "Talmoed Tora" studie van de Wet. Plantage Kerklaan  Amsterdam.  Dr.J.W. van Hulst heeft in samenwerking van Walter Süskind en Felix Haverstad vele Joodse kinderen gered uit de hand van de nazi's.

Plaquette Hervormde kweekschool - "Talmoed Tora" studie van de Wet. Plantage Kerklaan Amsterdam. Dr.J.W. van Hulst heeft in samenwerking van Walter Süskind en Felix Haverstad vele Joodse kinderen gered uit de hand van de nazi's.

De Pellekaen, Rapenburgerplein, Amsterdam, na restauratie

De Pellekaen, Rapenburgerplein, Amsterdam, na restauratie

Pinterest • The world’s catalogue of ideas
Search