Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Any Que, Un Any and more!

La Casa de les Acàcies. Mercè Canela. En Marcel i la seva mare fa un any que viuen a Orzac. A en Marcel li agrada molt el poble però li costa fer nous amics. Per sort, per passar l'estona li agrada anar a la Casa de les Acàcies. Sempre està tancada, però, un dia, la reixa s'obre i apareix un cotxe... A partir d'aquell moment, les coses es complicaran: la casa estarà en perill i la vida d'una persona també.

Nits de guàrdia. Paula Roc. Les històries més intenses es viuen als hospitals. «Torna a ser la Magda de sempre, la que fa veure que tot va bé i que les coses estan controlades. Però a en Jan li sap greu no poder estar amb l'altra Magda, la que a ell li agrada, la que està trista, la dèbil, la que amaga alguna cosa terrible que no pot dir amb paraules. Sospira i mentre va a buscar dues cerveses sentencia:- Ser fill d'un gran metge és una gran merda».

S'acosta un front fred que deixarà neu a cotes baixes. Dolors Garcia i Cornellà. És un llibre realista que es fa de bon llegir amb capítols curts on els personatges joves de la novel·la se sinceren i mostren la seva personalitat però que també ens transporta al passat -la Guerra Civil- i ens desvetlla un secret amb la història de l'àvia Isaura.

Tòquio, tot sol a la gran ciutat. Graham Marks. A l’Adam una trucada li capgira la vida. La seva germana ha desaparegut a l’altra punta de món, a Tòquio. I, a més, a ell li sembla que ningú no fa res; ni la policia ni els seus pares. Per això, pensa que no té cap altra opció que anar-se’n a buscar-la, pel seu compte. I, sense acabar de ser ben bé conscient de què fa, es troba a Tòquio, tot sol enmig d’una gran ciutat estranya, en la qual viurà unes experiències tan noves com colpidores.

Els Secrets de la Faith Green. Jean-François Chabas. Quan a en Mickey, la mare li diu que la besàvia de vuitanta-vuit anys ve a viure amb ells i que hi haurà de compartir l’habitació, el món li cau a sobre. La dona arriba carregada de mal humor i amb una maleta amb quatre coses, un revòlver i el seu diari íntim. D’amagat, comença a tafanejar-li el diari. A poc a poc comença a mirar-se aquella dona amb uns altres ulls. Amb la besàvia, en Mickey fa un viatge al·lucinant al passat.

Fugida Cap al Sud. Juan Madrid. A l'’hotel Riverside Palace de Salobreña, al jardí hi ha una petita tomba, sempre coberta de flors. Si preguntes als empleats de l'’hotel, qualsevol d’ells et pot explicar aquesta increïble història que va passar no fa gaire temps… Amb el batec d’intriga constant al qual ens té acostumat la mestria de Juan Madrid en les seves obres, aquesta novel·la negra transmet no tan sols una trama de crims, una aventura trepidant, sinó també les olors i sabors del Sud.

En Jacob Dos-Dos i l’Ullal Encaputxat, de Mordecai Richler. El protagonista d'aquesta història és el petit dels seus germans i, com que ningú li fa cas, ha de repetir les coses dues vegades. Això li provoca un problema amb l'amo de la fruiteria, que l'envia a la presó. Aleshores...

Llibre d'encanteris de la vella Taràndula. Jordi Folck. En Pere troba un llibre d'encanteris i el fa servir per a venjar-se d'un company de l'escola, però la jugada li surt molt malament i les coses es compliquen de tal manera que s'haurà d'enfrontar amb la temible bruixa Sargantana i desfer totes les seves malifetes. Amb aquest llibre terrorífic Jordi Folck va guanyar el Premi Josep M. Folck i Torres l'any 2011

Hi ha un nen al lavabo de les nenes. Louis Sachar. “En Bradley és agressiu, no fa els deures i la mestra el té en un racó al fons de l’aula. A mig curs, però, arriba un nen nou a classe i una psicòloga. La relació amb aquests nouvinguts ajudarà en Bradley a descobrir els seus valors i les seves possibilitats. Novel·la realista amb moments plens de tendresa, ironia i humor”

El blues del detectiu immortal. Andreu Martin. El jove músic Òscar Bruch vol triomfar algun dia amb la seva banda de jazz. De moment es conformen a improvisar concerts pels carrers de la seva ciutat. Fins que una dona madura i seductora, O Zabala, els contracta per tocar al seu bar. Però, la vida de l'Òscar fa un gir quan es veu immers en una estranya investigació paral·lela ajudant O Zabala a resoldre la misteriosa desaparició del famós detectiu privat Pepe Orvallo.