Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Any Que, Un Any and more!

La Casa de les Acàcies. Mercè Canela. En Marcel i la seva mare fa un any que viuen a Orzac. A en Marcel li agrada molt el poble però li costa fer nous amics. Per sort, per passar l'estona li agrada anar a la Casa de les Acàcies. Sempre està tancada, però, un dia, la reixa s'obre i apareix un cotxe... A partir d'aquell moment, les coses es complicaran: la casa estarà en perill i la vida d'una persona també.

A PARTIR DE 14 ANYS. BONDOUX, Anne-Laura. Les llàgrimes de l'assassí. Ed. baula, 2012.

Diumenge al matí, al peu del salze. Dolors Garcia i Cornellà. Una colla d’antics companys de classe són convocats per Facebook a la mateixa casa rural on van estar de colònies de fi de curs cinc anys enrere. Durant un cap de setmana viuran plegats amb l’objectiu de desenterrar la capsa que llavors van omplir amb un sèrie d’objectes que simbolitzaven el passat i el futur que es començaven a construir. Però hi ha qui no la vol obrir perquè posaria al descobert la seva part més obscura.

Un estiu al Priorat. Pilar Garriga. En Martí és un adolescent que viu amb la seva mare. Un dia, fent endreça, en Martí i la seva amiga Mont, fan una curiosa descoberta: troben un poema perdut entre els apunts universitaris de la mare. El poema està dedicat a la Clàudia, un any abans que nasqués en Martí. Aquí comença la història: en Martí, a la recerca d’un pare que no ha conegut mai. La indagació el portarà al cor del Priorat https://www.youtube.com/watch?v=1vblq-MLRqk

Wonder. R. J. Palacio. Wonder ens ofereix una faula sobre la superació personal i lluita contra les adversitats. Wonder és la història de l’August, un nen que comença el seu primer any d'escola perquè sempre ha estudiat a casa. Podria ser una història ben normal, però l'August té una malformació facial de naixement que li dóna un aspecte molt diferent. Un llibre que tothom hauria de llegir ple de tendresa i humanitat. Narrat amb senzillesa i sense dramatitzar.

Gauditronix. Jordi Sierra i Fabra. Londres, any 2015. En Hiro, un jove japonès de 17 anys, comença a tenir malsons on s'enfronta a perills terribles enmig d'arquitectures de Gaudí. El fet resulta sorprenent en algú com ell, un ésser sa i perfecte genèticament gràcies a la pràctica de l'aikido. Els seus pares decideixen consultar un especialista mèdic. I a partir d'aquí, en Hiro continuarà seguint les pistes d'un maquiavèl·lic pla que el portarà a Barcelona, i a Tòquio, on va començar tot...