Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore these ideas and much more!

Monument voor Steve Biko van Arnaud Beerends op het Steve Bikoplein.

Sculptuur van Arthur Spronken op het Steve Bikoplein.

Sculptuur Godenpijler van Ram Katzir en Rutger Fuchs op het Kelfkensbos voor Het Valkhof Museum.

De in 1927 opgerichte melkinrichting Maas & Waal vierde in 1952 haar 25 jarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan werd door het personeel deze mooie herinneringssteen aangeboden en in de gevel ingemetseld. In 1985 werd een groot deel van de Melkfabriek Maas & Waal aan de Hatertseveldweg gesloopt.

Gevelstenen boven deuren aan de binnenplaatsen van het Gereformeerd Burgerweeshuis aan de Goudsewagenstraat. Rotterdam 1858 #ZuidHolland #Rotterdam #wezen #gereformeerd

Beeldengroep (symbool voor de snelheid, de veiligheid en het dienstbetoon van het spoorwegverkeer) van Jo Uiterwaal voor het Centraal Station op het Stationsplein.

Een gevelsteen met het wapen van Monnickendam op De Waegh, Middenlaan 7. Dit wapen met twee griffioenen als schildhouders en een monnik op het schild die een roeispaan draagt werd ingevoerd in 1409. In 1991 werd Monnickendam onderdeel van de nieuw gevormde gemeente Waterland. (Ref: www.gevelstenen.net)

Sculptuur 'Moeder en kind' van Pépé Grégoire op het Glashuis.

erg mooi in elkaar gezet! De manier waarop het verhaal in elkaar gezet is, de manier van beelden en beweging gebruiken is erg mooi.