Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore these ideas and much more!

Film Polleke: De elfjarige Polleke groeit op in de grote stad bij haar excentrieke moeder. Ondertussen moet ze ook een beetje zorgen voor haar vader, dichter en junkie! Polleke komt achter de waarde van echte vriendschap en beleeft alle ups en downs die bij een eerste echte grote liefde horen. Ze is smoorverliefd op Mimoen, maar de omgang met hem wordt haar verboden.

Zij zijn de echte leven vos en hond, hun ontroerende relatie bewijst dat vriendschap kan overleven ondanks achtergrond en sociale druk, of in het geval van deze twee, natuurlijke instincten. Sniffer de wilde vos en Tinni de binnenlandse hond ontmoet bij toeval een dag in de bossen van Noorwegen en hun zeer onwaarschijnlijke vriendschap bloeide. Tinni de eigenaar die woont in het bos met zijn hond, is fotograaf Torgeir Berge en is hij bij de hand om elke hartverwarmend moment tussen de twee…

Geweldig boek! Prachtig geschreven...mannelijk en ook voor vrouwen valt veel te lachen! In 1 dag uitgelezen toen de tourrenners dezelfde dag deze berg beklommen. Cijfer: 9 (zomer 2013)

Van muizen en mensen van John Steinbeck - aangrijpend verhaal over een intense vriendschap tussen twee mannen die achtervolgd worden door het noodlot. Ze hebben een gezamenlijke droom waarvan jij weet dat die nooit werkelijkheid zal worden.

TSJIK - Wolfgang Herrndorf - Tsjik is een hartverwarmende en hartverscheurende avonturenroman die maar één nadeel heeft: dat hij maar 256 bladzijden telt en dus veel te snel uit is. Maar zo gaat dat nu eenmaal met verboden tochtjes in een gejatte auto. .