Explore Vol Mystiek, En Vol and more!

Explore related topics

Voor velen is China een land met een grote aantrekkingskracht... ver weg en vol mystiek. Eeuwenlang was het Chinese keizerrijk gesloten voor reizigers. Maar vandaag de dag zet China haar poorten wijd open voor buitenlandse bezoekers. Van de hoofdstad Beijing via de Zijderoute naar Xinjiang, de bakermat van de Chinese beschaving, en van het mysterieuze Tibet verscholen achter de hoogste bergen ter wereld naar de metropolen Hong Kong en Shanghai.

Brazilië roept beelden op van een bruisend carnaval, briljante voetbalteams, de 'bossa nova' en de 'samba', sensuele Brazilianen die langs de stranden van Ipanema en Copacabana flaneren en de mooie stad Rio de Janeiro. Naast deze populaire zaken valt er echter nog heel veel meer te ontdekken aan Brazilië... Het land beslaat immers zo'n 8,5 miljoen vierkante kilometer, vanaf het enorme tropische Amazonegebied in het noorden tot het koelere, meer Europese zuiden.

De zonnige Algarve heeft enkele van de mooiste stranden van Portugal. Levendige kustplaatsen aan gouden zandstranden vormen een scherp contrast met de rustige dorpjes in de binnenlanden. Albufeira is de grootste badplaats, naast de heerlijke stranden liggen drukke promenades met talloze cafés. Het kustplaatsje Tavira wordt gezien als het gezelligste en meest pittoreske stadje van de Algarve. De stad staat vooral bekend om zijn bijna veertig kerken, waarvan sommige dateren uit de 13de eeuw.

About us - Family hotels in Tyrol - Hotel Serfaus - Tyrol

Onder een Europees vernislaagje schuilt in Argentinië een kleurrijk, levendig en betoverend Latijns-Amerikaans land. Vol passie over hun muziek, het vlees en de politiek, zijn de inwoners er buitengewoon vriendelijk en dol op plezier. Het adembenemende scala aan landschappen en de bijzondere historische ontwikkeling, zowel tijdens als na de Spaanse verovering, maken het land vandaag de dag tot een opwindende vakantiebestemming.

Speciale Editie Het Rijks ter gelegenheid van de heropening. Vanaf 13 april is het Rijksmuseum, Nederlands grootste museum, na een grondige verbouwing van tien jaar eindelijk weer toegankelijk. Het resultaat mag er zijn: het interieur van architect Pierre Cuypers (1827-1921) is in ere hersteld, de binnenhoven zijn onder regie van het Spaanse architectenduo Cruz y Ortiz geopend en met elkaar verbonden, de bomen zijn teruggeplaatst in de museumtuin, en de collectie oogt sprankelender dan ooit.

Er is geen betere manier om een stad te leren kennen dan te voet door haar drukke en verrassende buurten te struinen. Wandelgids New York bevat vijftien gedetailleerde wandelroutes waarmee je door de stad loopt alsof je er geboren en getogen bent. Bliksembezoeken zijn gestroomlijnde wandelroutes voor wie de hele stad in een dag, in een weekend, zomaar voor de gezelligheid of met kinderen wil zien.

In de emiraten Dubai en Abu Dhabi, de rijkste en machtigste stadsstaten van de Verenigde Arabische Emiraten, zijn vele bezienswaardigheden te bewonderen. In Dubai vind je schitterende stranden, drukke soeks en luxueuze winkelcentra. Het prachtige Corniche en het chique Emirates Palacehotel in Abu Dhabi mogen niet worden overgeslagen. Een bezoek aan de Emiraten is niet compleet zonder een bezoek aan de woestijn, bijvoorbeeld in de betoverende resorts van Al Maha of Bab Al Shams.

Pinterest • The world’s catalogue of ideas
Search