Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore En Shanghai, Beijing and more!

Voor velen is China een land met een grote aantrekkingskracht... ver weg en vol mystiek. Eeuwenlang was het Chinese keizerrijk gesloten voor reizigers. Maar vandaag de dag zet China haar poorten wijd open voor buitenlandse bezoekers. Van de hoofdstad Beijing via de Zijderoute naar Xinjiang, de bakermat van de Chinese beschaving, en van het mysterieuze Tibet verscholen achter de hoogste bergen ter wereld naar de metropolen Hong Kong en Shanghai.

Ahhh, Provence...: a great shot of provence roofs

Brazilië roept beelden op van een bruisend carnaval, briljante voetbalteams, de 'bossa nova' en de 'samba', sensuele Brazilianen die langs de stranden van Ipanema en Copacabana flaneren en de mooie stad Rio de Janeiro. Naast deze populaire zaken valt er echter nog heel veel meer te ontdekken aan Brazilië... Het land beslaat immers zo'n 8,5 miljoen vierkante kilometer, vanaf het enorme tropische Amazonegebied in het noorden tot het koelere, meer Europese zuiden.

As viagens mais fantásticas do mundo : 1000 alternativas de lugares surpreendentes e pouco explorados / Bill Bryson prefácio ; [autores Rodolf Abraham ... (et al.)] - São Paulo : Publifolha, 2010

Book: 501 Must-Visit Cities, Photos & Tips, What To See & Do.

Onder een Europees vernislaagje schuilt in Argentinië een kleurrijk, levendig en betoverend Latijns-Amerikaans land. Vol passie over hun muziek, het vlees en de politiek, zijn de inwoners er buitengewoon vriendelijk en dol op plezier. Het adembenemende scala aan landschappen en de bijzondere historische ontwikkeling, zowel tijdens als na de Spaanse verovering, maken het land vandaag de dag tot een opwindende vakantiebestemming.

De zonnige Algarve heeft enkele van de mooiste stranden van Portugal. Levendige kustplaatsen aan gouden zandstranden vormen een scherp contrast met de rustige dorpjes in de binnenlanden. Albufeira is de grootste badplaats, naast de heerlijke stranden liggen drukke promenades met talloze cafés. Het kustplaatsje Tavira wordt gezien als het gezelligste en meest pittoreske stadje van de Algarve. De stad staat vooral bekend om zijn bijna veertig kerken, waarvan sommige dateren uit de 13de eeuw.