Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Experience Fiction, Immigrant Experience and more!

The Whispering Cloth: A Refugee's Story by Pegi Shea http://www.amazon.com/dp/1563976234/ref=cm_sw_r_pi_dp_kQqFvb1GPNCAP

The Namesake by Jhumpa Lahiri. "A novel about the immigrant experience, the clash of cultures, the conflicts of assimilation, and, most poignantly, the tangled ties between generations".

Vluchten is van alle tijden. Vluchtelingenwerk vroeg aan twee filmmakers op basis van archiefbeeldmateriaal en de tekening van Frans Masereel 'En France, juin'40' een kortfilm te maken over oorlogsvluchtelingen. De film is een aangrijpend document geworden over de era van de vluchteling van WO1 tot vandaag, een aanklacht tegen de verschrikking van de oorlog en een pleidooi voor een volwaardige bescherming van oorlogsvluchtelingen.

The Long Road by Luis Garay http://www.amazon.com/dp/0887764088/ref=cm_sw_r_pi_dp_Caq9vb01W06Y2 Forced to flee their village because of civil war in Nicaragua, Jose and his mother struggle to create a new life for themselves in North America.

In goede aarde... Het is 2040. Grote delen van Europa zijn door de golven verzwolgen, mensen zijn op de vlucht en hopen elders een veilig onderkomen te vinden. Hoe voelt het om gevoelloos geïnterviewd te worden bij aankomst in een vreemd land? Of om je leven niet langer zinvol te vinden door ontworteling en integratieproblemen? Een filmproject van Vluchtelingenwerk Nederland Vluchtelingen Ondersteuning Sint-Niklaas.