Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore 1689 1698, Strand Getrokken and more!

Hendrick de Meijer (1620 - 1689/1698). Strandgezicht met kerktoren van Scheveningen. Op dit schilderij vanaf de zuidzijde is de vlag uit de paal gehaald. Het is een drukte van belang op het strand. De pinken zijn op het strand getrokken, maar de zeilen zijn nog niet binnengehaald.

Egbert Lievensz van der Poel (1621-1664). Verschillende pinken zijn op het strand getrokken. De zeilen zijn nog niet gestreken. Op de voorgrond wordt vis verkocht en bovenop het duin kijken mensen naar de zee. Op de achtergrond de toren van de 'Oude Kerk' in Scheveningen.

Hendrick de Meijer (ca. 1620 - na 1689). Drukte op het Nederlandse strand van waarschijnlijk Scheveningen. Hendrik de Meyer schilderde graag het strandleven op het strand van Scheveningen. ook dit schilderij met de vele figuren, die de boten en schepen uitladen, de vissers en de handelaren, is waarschijnlijk een strandgezicht uit Scheveningen.

Philips Wouwerman (1619 -1668). Het strand bij Scheveningen. Dit schilderij staat bekend onder de naam: The Seashore at Scheveningen. Centraal in beeld is de vuurbaak geschilderd en de duinen zijn erg hoog ten opzichte van het strand beneden. Op dit schilderij ligt het dorp Scheveningen verborgen in een dal bij de boten op het strand. Op de voorgrond vult een visvrouw haar mand met vis die op het duin ligt.

Philips Wouwerman (1619 -1668) Strand met visvrouwen die vis te koop aanbieden. De visser heeft de netten op de rug van het witte paard geladen. De visverkoopster wil een vis verkopen aan de ruiter op het bruine paard, die flirt met de andere visverkoopster. Donkere wolken hangen in de lucht en vullen meer dan de helft van het beeld. (Coll. National Gallery, London)

Hendrick Avercamp (1585-1634) Op deze tekening staat een paard met slee. Rechts op de achtergrond zijn vaag de vuurbaak en de "Oude Kerk" van Scheveningen te zien. Het paard heefd een dekkleed op de rug en de mannen zijn dik aangekleed en hebben warme mutsen op het hoofd. Waarschijnlijk is het winter en erg koud. De slee ligt vol met vis, waarschijnlijk aangevoerd met de pink op de achtergrond. (Coll. Fitzwilliam Museum, Cambridge)

Adriaen van Drever - Het oorspronkelijke schilderij van Adriaen van Drever uit 1647. Het anker op de voorgrond ligt op de gravure van La Bas bij de roeiboot. De manden op de voorgrond en rechts ontbreken op de gravure. (Coll. Particulier bezit). Opvallend is de ligging van de vuurtoren vlak bij de kerk.

anoniem | The Card Game on the Cradle: Allegory, attributed to Johannes van Wijckersloot, 1643 - 1683 | Het kaartspel op de wieg: allegorie. Aan weerszijden van een wieg waarin een volwassen man als zuigeling ligt spelen twee mannen een kaartspel. Op de voorgrond houdt een jonge man de hartenaas omhoog, achter de wieg een vrouw die het kind wiegt, de andere kaartspeler en een man met een zwaard. In de linkeronderhoek hurkt een man met een masker.

Van de Velde the Younger at Work (c.1665). Michiel van Musscher (Dutch, 1645-1705). Oil on panel. Vienna, Liechtenstein Museum. Willem Van de Velde received a number of commissions for English and...