Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Fnv Holland, Rijnstreek Leiden and more!

Financiële opvoeding - Nibud - Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting - Van wie heb jij geleerd wat de waarde is van geld en hoe je ermee om moet gaan? Kinderen die al jong zelf leren kiezen waar zij hun geld aan uitgeven, komen later minder vaak in de financiële problemen.

3-Apr-2013 6:51 - STEEDS MEER GEZINNEN IN DE SCHULDEN. Het aantal gezinnen in ons land met schulden is de afgelopen jaren flink gestegen. Dat blijkt uit onderzoek dat het ministerie van Sociale Zaken heeft laten uitvoeren. Een op de zes huishoudens heeft nu een schuld.

Met "Win € 1000!" kunnen leerlingen hun consumptie testen en meteen bekijken hoeveel besparingen, zowel goed voor het milieu en de consument, zij nog steeds kunnen doen. De bron is ontwikkeld door OIVO / OIVO, dat is het onderzoeks-en informatiecentrum van de Belgische consumentenorganisaties.

Het participatiewiel is een instrument voor participatiebevordering, speciaal gemaakt voor beleidsmakers en activeerders. Het brengt zes doelgebieden in kaart: zelfstandig functioneren, sociale contacten, maatschappelijk deelnemen, maatschappelijk bijdragen, opdoen van vaardigheden en betaald werk. Het wiel helpt om inzicht te krijgen in de situatie, doelen te formuleren en een passend aanbod te creëren. Handig: het wiel laat in één keer de samenhang zien tussen de verschillende gebieden

from NU

'Sollicitatieplicht oudere werklozen moet verdwijnen'

'Sollicitatieplicht oudere werklozen moet verdwijnen' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl De arbeidssocioloog krijgt bijval van CNV Vakmensen. Voorzitter Piet Fortuin van die vakbond vindt dat er een regeling zou moeten komen voor werkloze 55-plussers, omdat vanaf die leeftijd het perspectief op werk minder wordt. ''Daarom vinden wij dat 55-plussers die vrijwilligerswerk doen of mantelzorger zijn, vrijstelling van de sollicitatieplicht moeten kunnen krijgen."

Op 13 juni kwamen uiteenlopende organisaties op het vlak van schuldhulpverlening, marketing, gaming en jongeren bijeen in de Maassilo, Rotterdam. Doel van de bijeenkomst was te onderzoeken of serious gaming een bijdrage kan leveren bij de preventie en aanpak van schulden onder jongeren. Tijdens deze bijeenkomst werden er lokale en internationale voorbeelden getoond en besproken.

Veel Nederlanders sparen te weinig. Vier op de tien Nederlanders hebben te weinig of zelfs helemaal geen spaargeld. Dat blijkt uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).