Explore March and more!

Arritja e Princ Vidit në Durrës, 7 mars 1914. Foto e marrë nga një kënd i veçantë. Në atë kohë në Durrës kishin ardhur plot korrespondentë të huaj dhe nga ajo datë ka plot fotografi.

Arritja e Princ Vidit në Durrës, 7 mars 1914. Foto e marrë nga një kënd i veçantë. Në atë kohë në Durrës kishin ardhur plot korrespondentë të huaj dhe nga ajo datë ka plot fotografi.

5224921_0298a.gif (500×294)

5224921_0298a.gif (500×294)

Vajzat rezerviste në ushtrinë e Zogut

Vajzat rezerviste në ushtrinë e Zogut

23 maj 1914, ora 15:30: Princ Vidi (i pari majtas) dhe Princesha hipin në një barkë për t'u strehuar në anijen Misurata në Gjirin e Durrësit nga frika e kryengritësve.

23 maj 1914, ora 15:30: Princ Vidi (i pari majtas) dhe Princesha hipin në një barkë për t'u strehuar në anijen Misurata në Gjirin e Durrësit nga frika e kryengritësve.

Tiranë, prill 1938.

Tiranë, prill 1938.

Dy motra të Zogut (në mes) në një ceremoni sportive në Tiranë.

Dy motra të Zogut (në mes) në një ceremoni sportive në Tiranë.

Pamje nga Tirana në fillim të shekullit 20.

Pamje nga Tirana në fillim të shekullit 20.

Varrimi i Kolonelit holandez Lodewijk Thomson në Durrës. Thomsoni u vra në Durrës më 15 qershor 1914. Kishte qenë anëtar i parlamentit holandez dhe në vitin 1914 u bë komandant i Xhandarmërisë në Principatën e Shqipërisë. Është ushtaraku i parë holandez i vrarë gjatë një misioni paqeruajtës.

Varrimi i Kolonelit holandez Lodewijk Thomson në Durrës. Thomsoni u vra në Durrës më 15 qershor 1914. Kishte qenë anëtar i parlamentit holandez dhe në vitin 1914 u bë komandant i Xhandarmërisë në Principatën e Shqipërisë. Është ushtaraku i parë holandez i vrarë gjatë një misioni paqeruajtës.

Albania refugees flee their country The summer of 1991 saw over 40,000 people leave their country for Italy. Approximately 20,000 were able to stay, most were flown back. As a result of the great exodus, autocrat Ramiz Alia was forced to begin reforming the government.

Albania refugees flee their country The summer of 1991 saw over 40,000 people leave their country for Italy. Approximately 20,000 were able to stay, most were flown back. As a result of the great exodus, autocrat Ramiz Alia was forced to begin reforming the government.

Pinterest
Search