Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Peter Adriaenssens, Book Jacket and more!

Autisme als contextblindheid

bol.com | Kinderdromen, Peter Adriaenssens & Tinneke Beeckman | 9789401418751 | Boeken...

VIDEO: Klasse volgt de tienerperikelen van Fien (12) thuis en op school. Als jonge puber maakt zij een revolutie door in lichaam en geest. Waar staat zij in haar ontwikkeling en hoe je die kan stimuleren? Kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens deelt zijn kennis

VIDEO: Ayoub is 6. Wat staat hem te wachten in het eerste leerjaar? En hoe speel je daar als ouder best op in? Kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens geeft duiding en commentaar.

Robert Voorhamme schetst een moedig beeld van een groot maatschappelijk probleem en beschrijft hoe de school van de toekomst weer voor iedereen kan werken. Het boek wordt ingeleid door kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens. Het nawoord is van Guy Tegenbos, politiek journalist bij De Standaard en onder meer gespecialiseerd in onderwijsbeleid. Lezen maar!

Nagel op de kop-speech van Peter Adriaenssens. Volwassenen leven individualistisch terwijl de jongere generatie veel meer solidariteit kent. Als 2 jongeren een volwassene op straat aanvallen doen de andere volwassenen niets. Waar moeten we naartoe wat dit thema betreft? Peter Adriaenssens geeft alvast enkele inzichten mee die ons op weg helpen.

Nesten - Peter Adriaenssens en Wouter Rawoens | Lannoo De warme nesten van doodgewone gezinnen: het leven zoals het echt is in Vlaamse woonkamers