Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Cd Òpera, General and more!

Aïda [CD] : Òpera en quatre actes composta per Giuseppe Verdiamb llibret d’Antonio Ghislanzoni i estrenada al Khedivial Opera House de El Caire l’any 1871. L’estrena a Barcelona va ser al Teatre Principal el 16 d’abril de l’any 1876. Aïda és una òpera exòtica, d’atmosfera orientalitzant, amb gran número d'àries, duets cèlebres i una impactant escena monumental amb ballet inclòs que representa el retorn triomfant del general Radamés a Egipte.

Tosca [CD] : Òpera en tres actes cantada en italià amb música de Giacomo Puccini i llibret original en italià de Giuseppe Giacosa i Luigi Illica.

Tannhäuser [CD] : Òpera de Richard Wagner, en tres actes cantada en alemany. Estrenada al Teatre Reial de Dresden el 19 d'octubre de l'any 1845.

La Bohème [CD] : Òpera en quatre actes composta per Giacomo Puccini i llibret en italià de Luigi Illica i Giuseppe Giacosa, estrenada al Teatro Regio de Torí l’any 1896. Estrena a Espanya al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el 10 d’abril de l’any 1898.

Norma [CD] : Òpera en dos actes de Vincenzo Bellini, amb llibret de Felice Romani, estrenada l’any 1831 al Teatre de La Scala de Milà. ARGUMENT: Un del màxims exponents de la lírica italiana que desenvolupa un intens drama romàntic situat a la Galia de l’any 50 a. de C.

Madama Butterfly [CD] : Òpera en tres actes composta per Giacomo Puccini i llibret en italià de Giuseppe Giacosa i Luigi Illica. Estrenada al Teatro alla Scala de Milà l’any 1904. Estrena al Gran Teatre del Liceu el 10 de desembre de l’any 1909.

Le Nozze di Figaro [CD] : Òpera buffa en quatre actes composta per Wolfgang Amadeus Mozart, amb llibret en italià de Lorenzo da Ponte i estrenada al Burgtheatre de Viena l’any 1786. Es tracta d’una de les grans creacions operístiques de la història que des de la seva estrena ha gaudit sempre de gran èxit i ha format part del repertori operístic de tots els temps i teatres.

Turandot [CD] : Òpera en tres actes composta per Giacomo Puccini i llibret en italià de Giuseppe Adami i Renato Simoni, estrenada al Teatre La Scala de Milà l’any 1926. Estrena a Espanya al Gran Teatre del Liceu de Barcelona el 30 de desembre de l’any 1928.

Carmen [CD] : Òpera en quatre actes de Georges Bizet amb llibret en francès d’Henri Meilhac i Ludovic Halévy, estrenada l’any 1875 a l'Opéra-Comique de París. Drama passional que narra l’amor tràgic entre la gitana Carmen i el soldat Don José a la Sevilla del segle XIX. El flirteig posterior de Carmen amb el torer Escamillo provocara una violenta gelosia en Don José. Menyspreuat finalment per Carmen, Don José embogit i enfurismat donarà mort a la gitana a l’entrada de la plaça de toros.

La Traviata [CD] : Òpera en tres actes composta per Giuseppe Verdi amb llibret en italià de Francesco Maria Piave i estrenada al teatre La Fenice di Venecia l’any 1848.