BEFORE: Stone countertops and hickory cabinets replaced this worn-out-looking blue tile. The designer also replaced all the wood-frame windows in the house with metal ones to cut down on maintenance and obstruction of views.

BEFORE: Stone countertops and hickory cabinets replaced this worn-out-looking blue tile. The designer also replaced all the wood-frame windows in the house with metal ones to cut down on maintenance and obstruction of views.

BEFORE: This wooden post dictated the previous kitchen layout. Without it, Jay pushed the kitchen workspaces to the opposite side near large windows and beneath the skylight.    American walnut replaced the terra-cotta floors throughout the house.

BEFORE: This wooden post dictated the previous kitchen layout. Without it, Jay pushed the kitchen workspaces to the opposite side near large windows and beneath the skylight. American walnut replaced the terra-cotta floors throughout the house.

by Jeff Jordan Architects LLC

by Jeff Jordan Architects LLC

AFTER: A wood shelving unit and walnut floors now warm the space up. The rug and all-wood monk’s table belonged to the author’s mother. The table once was longer, but Jay had an artisan cut it down, then built the wall long enough to contain it.

AFTER: A wood shelving unit and walnut floors now warm the space up. The rug and all-wood monk’s table belonged to the author’s mother. The table once was longer, but Jay had an artisan cut it down, then built the wall long enough to contain it.

With this typical ranch-style home in Alamo, California, interior designer Kriste Michelini was able to look past what existed and imagine i...

With this typical ranch-style home in Alamo, California, interior designer Kriste Michelini was able to look past what existed and imagine i...

BEFORE: Original white brick masonry and terra-cotta tile made up the entryway.

BEFORE: Original white brick masonry and terra-cotta tile made up the entryway.

BEFORE: "Green sinks. That’s what I had to work with," Jay says. The house hadn't been updated since its construction 40 years ago

BEFORE: "Green sinks. That’s what I had to work with," Jay says. The house hadn't been updated since its construction 40 years ago

Inside Houzz: 1950 Midcentury Portland Home Finds New Life

Inside Houzz: 1950 Midcentury Portland Home Finds New Life

BEFORE: This area had been part of the living room and bathroom.

BEFORE: This area had been part of the living room and bathroom.

AFTER: Moving from the living spaces to the outdoors now occurs via sliding glass doors set into the larger windows, rather than by a swinging door, as seen in the previous photo. From here we'll step inside the door in the foreground to look at the living room.

AFTER: Moving from the living spaces to the outdoors now occurs via sliding glass doors set into the larger windows, rather than by a swinging door, as seen in the previous photo. From here we'll step inside the door in the foreground to look at the living room.

Pinterest
Search