Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Letterhuis Hij, Hij Is and more!

Gouden Penseel 2016. Lettersoep van Harriet van Reek. Letterel woont met Letterpoes in een letterhuis. Hij is gek op letters en tovert een prachtige kleurrijke wereld. Prentenboek met fantsievolle kleurenillustraties en heel veel letters. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Zilveren Penseel 2016. Hondje, de enige echte! van Yvonne Jagtenberg. Een jongetje (ik-figuur) is dol op zijn opa. Die is groot en sterk als een boom en weet alles van vogels. Maar op een dag gaat opa zitten en wordt hij steeds stiller. Groot prentenboek met zachtgekleurde illustraties en poëtische tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

Zilveren Palet 2016. Mijn opa is een boom van Kim Crabeels. Een jongetje (ik-figuur) is dol op zijn opa. Die is groot en sterk als een boom en weet alles van vogels. Maar op een dag gaat opa zitten en wordt hij steeds stiller. Groot prentenboek met zachtgekleurde illustraties en poëtische tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

Wie is er bang voor de boze heks van Jonas Boets. Abracadabra wil niets liever dan heks worden en gaat op bezoek bij een heksenkring. Van de heksen moet ze een slechte daad te doen. Tijdens haar pogingen ontmoet Abracadabra allerlei sprookjesfiguren. Prentvertelling met grappige, kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.

Zilveren Griffel 2016 Informatief en Vlag en Wimpel Penseel- en Paletjury 2016. Stem op de okapi van Edward van de Vendel en Martijn van der Linden. Is de okapi ook jouw lievelingsdier? Lees over de zonnestrepen op zijn billen en over een wonderlijk okapi-geluid. Met weetjes, gedichtjes, een interview met een okapiverzorger en veel kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Zilveren Griffel 2016 vanaf 6 jaar. Mooi boek van Joke van Leeuwen. Een ontdek-, leer-, kijk-, lees- en zoekboek in één. Met wonderlijke alfabetten, korte dierenverhalen, grappige versjes en stripjes over Vurkie en Lepeltje. Samen bekijken en lezen vanaf ca. 6 jaar.

Zilveren Griffel 2016 tot 6 jaar. Kom uit die kraan!! van Tjibbe Veldkamp en Alice Hoogstad. Bart gaat altijd kijken bij de bouwplaats. Op een dag klimt hij zomaar op de wals, de cementwagen en de hijskraan. Hij richt een enorme ravage aan. Maar daar blijkt hij een goede reden voor te hebben… Groot prentenboek met grappige, kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Vlag en Wimpel Griffeljury 2016 Poëzie. In een slootje ben ik een bootje; raad wat praat van Klaas Verplancke en Bette Westera. Raad welke voorwerp wordt bedoeld in twintig versjes of gedichtjes. Met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.