Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Penseel 2016, Van Harriet and more!

Gouden Penseel 2016. Lettersoep van Harriet van Reek. Letterel woont met Letterpoes in een letterhuis. Hij is gek op letters en tovert een prachtige kleurrijke wereld. Prentenboek met fantsievolle kleurenillustraties en heel veel letters. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Superguppie, door Edward van de Vendel en Fleur van der Weel

Over voetballen met opa in de modder, gamen met oma en snuffelen in opa’s oude speelgoedkist. Over wedstrijdjes en heel veel cadeaus. In Het grote opa- en omaboek zijn de leukste voorleesverhalen en mooiste tekeningen van bekende auteurs en illustratoren opgenomen. Bekende klassiekers, maar ook spiksplinternieuwe verhalen. Een boek barstensvol gekke, stoere, hippe en vooral heel lieve opa’s en oma’s. (3+)

bol.com | de wondere wereld van opa Jan, Marius van Dokkum | Boeken

Marjolijn Hof - Mijn opa en ik en het varken Oma || Vlag & Wimpel 2012 (vanaf 6 jaar) || Querido 2011 || Een meisje (ik-figuur) gaat graag logeren bij haar opa. Hij bakt graag pannenkoeken, houdt van slootje springen en klimt soms op het dak. En zijn varken heet Oma. || http://www.bol.com/nl/p/mijn-opa-en-ik-en-het-varken-oma/1001004010965966/

Wie is er bang voor de boze heks van Jonas Boets. Abracadabra wil niets liever dan heks worden en gaat op bezoek bij een heksenkring. Van de heksen moet ze een slechte daad te doen. Tijdens haar pogingen ontmoet Abracadabra allerlei sprookjesfiguren. Prentvertelling met grappige, kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.

Zilveren Palet 2016. Mijn opa is een boom van Kim Crabeels. Een jongetje (ik-figuur) is dol op zijn opa. Die is groot en sterk als een boom en weet alles van vogels. Maar op een dag gaat opa zitten en wordt hij steeds stiller. Groot prentenboek met zachtgekleurde illustraties en poëtische tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

Met opa op de fiets (digitaal prentenboek) Als opa gaat fietsen met zijn kleindochters Gitte en Isa, komen ze langs vier andere kleinkinderen die ook mee willen. Kunnen opa en de fiets dat wel aan?

Zilveren Griffel 2016 tot 6 jaar. Tijs en de eenhoorn van Imme Dros en Harrie Geelen. Tijs is verhuisd, maar hij mist zijn oude huis aan zee zo erg, dat hij wegloopt. Onderweg raakt hij bevriend met een eenhoorn die niemand anders kan zien. Samen gaan ze op weg naar zee. Prentvertelling met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Zilveren Penseel 2016. Hondje, de enige echte! van Yvonne Jagtenberg. Een jongetje (ik-figuur) is dol op zijn opa. Die is groot en sterk als een boom en weet alles van vogels. Maar op een dag gaat opa zitten en wordt hij steeds stiller. Groot prentenboek met zachtgekleurde illustraties en poëtische tekst. Vanaf ca. 4 jaar.